A Hyundai és a Boston Dynamics: robotika, mindenki javára.

A Boston Dynamics megvásárlásával vadonatúj, minden eddiginél dinamikusabb szakaszába lépett a Hyundai azon törekvése, hogy új távlatokat érjen el a robotikai technológiák terén. A Boston Dynamics technológiai szakértelmét a Hyundai jövőképével társítva újraalkotjuk a mobilitás jövőjét.

Marc Theermann Chief Strategy Officer for Boston Dynamics standing with the Atlas humanoid robot.
A robotikából fakadó innovációk nem csak a kiváltságosok egy szűk csoportja számára lesznek hozzáférhetők: a robotok mindannyiunk számára megkönnyítik a hétköznapokat.

- Marc Theermann - a Boston Dynamics stratégiai vezérigazgatója-

A Hyundai jelenlegi robotikai tevékenységeinek áttekintése.

Robotjaink jelenleg elsősorban ipari környezetben dolgoznak, ahol biztonságosabbá, gazdaságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a munkavégzést. Agilis mobil robotunk, Spot hasznos üzemeltetési segédlet az olyan iparágakban, mint az energiaszolgáltatás, a közművek, az olaj- és gázkitermelés, a gyártás, az építőipar vagy a bányaipar, ahol képes hatékonyan ellenőrizni a berendezéseket, illetve begyűjteni az azokra vonatkozó adatokat.
 1. worker sitting at a desk with two four-legged Spot robots waiting for instructions

  Spot, mint ipari ellenőrző robot.

  Agilis mobil robotunk, Spot lehetővé teszi a távoli vagy veszélyes ipari környezetek automatizált felügyeletét. Ezzel nem csak időt takarít meg, de az emberi munkaerő biztonságáról is gondoskodik.

 1. 1
 1. Boston Dynamics robots Spot and Atlas.

  Munkavégzés, szerte a világon.

  A Boston Dynamics abban emelkedett ki piaci versenytársai közül, hogy már sikeresen integrálta agilis, mobil robotjait saját üzleti tevékenységeibe. A Boston Dynamics a robotika területének nagy hagyományokkal rendelkező, vezető szakértője és innovátora, amely a világ legnagyobb iparvállalataival működik együtt.

 1. 1
 1. Boston Dynamics robots Spot and Atlas, facing a Hyundai NEXO hydrogen fuel cell vehicle.

  Fejlesztés együttműködésen keresztül.

  Ebben az együttműködésben az egész határozottan nagyobb a részek összegénél. Szerencsére a Boston Dynamics és a Hyundai erősségei kiegészítik egymást, így technológiai szinergiákat hozunk létre.

 1. 1
 1. Boston Dynamics robots Spot and Atlas, facing a Hyundai NEXO hydrogen fuel cell vehicle.

  Egymást kiegészítő termékportfoliók.

  Míg a Hyundai robotikai laboratóriuma elsősorban szolgáltatás-orientált, emberközpontú technológiákat fejleszt - pl. mesterséges intelligenciát, csuklós robotokat, kiszolgáló robotokat és mobil platformokat, a Boston Dynamics agilis mobil robotokat fejleszt az ipari és logisztikai szektorok számára.

 1. 1

Ismerjük meg közelebbről két sikeres robotunkat.

A Boston Dynamics célkitűzése, hogy olyan kivételes robotokat álmodjon és valósítson meg, amelyek könnyebbé és értékesebbé teszik az emberek életét. A Boston Dynamics vállalatot többek között az teszi különlegessé, hogy dinamikusan stabil, lábon járó gépeket kíván építeni.

Spot

Ismerje meg Spotot.

Spot egy olyan agilis, mobil robot, amely soha nem látott dinamizmussal képes haladni akár egyenetlen terepen is, így képes biztonságosan, pontosan, nagy gyakorisággal elvégezni automatizált ellenőrzési és adatgyűjtési feladatokat. Ma már közel ezer Spot tevékenykedik a világban, értékes munkájukon keresztül biztonságosabbá, hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá téve megbízóik tevékenységeit.

Atlas

Ismerje meg Atlas-t.

Atlas egy kutatási platform, amelyet az egész emberalakos mobilitás határainak feltérképezésére hoztunk létre. Atlas fejlett vezérlő rendszere és ultramodern hardver szerkezete olyan erővel és egyensúlyozó képességgel vértezi fel a robotot, amely az emberekhez hasonló mozgékonyságot kölcsönöz neki, ez pedig a létező legdinamikusabb emberszabású robottá teszi.
Atlas the world’s most dynamic humanoid robot from Boston Dynamics doing a dance move.

Jövőbeli tervek.

A Boston Dynamics és a Hyundai egy teljes robotikai értékláncot hoznak létre, amely a robot-alkatrészek gyártásától az intelligens logisztikai megoldásokig mindent magában foglal. Ez lesz annak a jövőbeli mobilitásnak a kiindulási pontja, amelynek segítségével a közúti járművek hagyományos koncepcióján áttörve korábban elképzelhetetlen helyekre jutunk el.

A BTS köszönti Önt a családban

A BTS – a K-Pop szupersztárjai, egyben a Hyundai globális márkanagykövetei - legutóbbi videoklipjének forgatásán két meglepetés vendég: a Boston Dynamics robotjai, Spot és Atlas is megjelent. Nézzék meg, milyen jól szórakoztak a rögtönzött táncverseny során!

Icon of Instagram

A Boston Dynamicsra vonatkozó további információk az Instagramon.

A Boston Dynamics Instagram fiókján keresztül folyamatosan tájékozódhat a legújabb robotikai innovációkról.

Fedezze fel a Hyundai egyéb robotikai innovációit.